Twee dagen voor de stembusgang staan de premier en zijn grootste uitdager voor het eerst deze campagne tegenover elkaar: Mark Rutte en Geert Wilders gaan met elkaar de confrontatie aan over de thema’s zorg, economie en immigratie & identiteit.

Rutte en Wilders zeiden beiden af voor het Premiersdebat van RTL en ook voor het Carré-debat bedankte Wilders. Het EenVandaag-verkiezingsdebat is daarom voor het eerst deze campagne dat de lijsttrekkers tegenover elkaar staan in een tv-debat, twee dagen voor de verkiezingen.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Verdana; -webkit-text-stroke: #000000}span.s1 {font-kerning: none}

Vanuit de Erasmus Universiteit in Rotterdam debatteren de heren onder leiding van Pieter Jan Hagens. Volkskrant-journalist Frank Hendrickx en Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen praten na het debat na onder leiding van politiek verslaggever Remko Theulings. Gijs Rademaker presenteert de cijfers van de laatste politieke peiling.

Het debat is ook te volgen op Radio1. Suzanne Bosman presenteert een speciale EenVandaag-uitzending tussen 18:00 - 19:00. Ook schuift Kees Boonman aan voor commentaar.

Bekijk vanavond het debat, met voor- en nabeschouwing exclusief voor internet live via: