Schiphol schrapt alle vluchten, het treinverkeer ligt plat en de telefoon van de alarmcentrale staat roodgloeiend. Volg hier de laatste updates van de zware storm die over het land raast.

Problemen op de weg

De storm zorgt voor grote problemen op de weg. De ANWB kreeg veel meldingen binnen over omgewaaide vrachtwagens. Talloze wegen zijn afgesloten als gevolg van omgewaaide trucks, aanhangwagens en omgevallen bomen. Ook staan er lange files.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers niet de weg op te gaan. 

Treinverkeer ligt plat

Kapotgewaaide bovenleidingen en gestrande treinen zorgen voor grote problemen bij de NS. Er reden vandaag uit voorzorg al minder treinen, maar aan het eind van de ochtend is al het treinverkeer zelfs stilgelegd.

In Den Haag is de stationshal ontruimd wegens loslatende glazen dakpanelen.


De telefoon van de 112-alarmcentrale staat roodgloeiend. De Landelijke Eenheid van de Politie roept op niet te bellen met het alarmnummer om storm schademeldingen te melden.

Rondvliegende mensen, containers en daken.

Op verschillende plekken in het land heeft de orkaan mensen letterlijk uit hun evenwicht gebracht. In het Rivierengebied zijn fietsers van de dijk gewaaid. Ook zijn er beelden van mensen die over een plein vliegen bij het Paleis van Justitie in ’s Hertogenbosch.

Twee doden in Overijssel

In Overijsel heeft de storm twee mensen het leven gekost. In Enschede overleed een 62-jarige man nadat een boom door de wind op zijn auto was terechtgekomen. In Olst is een 62-jarige vrachtwagenbestuurder uit Zwolle omgekomen toen hij uit zijn wagen stapte om een tak weg te halen die op de weg lag. Op dat moment brak een andere tak af die hem fataal werd. 


'Schade nu al meer dan 10 miljoen euro'

Er wordt nu al gesproken van een grotere schade dan de laatste westerstorm op 3 januari dit jaar. De woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars stelt dat er nu al meer dan 10 miljoen schade is.

Bij de grote verzekeraar Interpolis stond de telefoon roodgloeiend. Op een normale dag krijgt de telefooncentrale van Interpolis in de ochtend ongeveer 250 telefoontjes. Nu waren dat er wel 1500. Mensen belden vooral over schade aan hun huis. Zo zijn er veel dakpannen afgewaaid. Ook is veel melding gemaakt van bomen op de weg en weggewaaide tuinmeubelen.

Ook de brandweer had bijzonder druk door de storm. Tussen 8.30 en 12.30 uur kwam er meer dan 1600 meldingen van schade binnen. Op het hoogtepunt, tussen 11.30 en 12.00 uur, ontving de brandweer bijna zeshonderd oproepen, oftewel twintig meldingen per minuut. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.