Het is ongelooflijk maar waar. Maar liefst 7% van de volwassen Amerikanen denkt dat chocolademelk de melk is van bruine koeien. Omgerekend zijn dat ruim 17 miljoen mensen (met stemrecht). Het onderzoek is uitgevoerd door het Innovatiecentrum voor Amerikaanse melkproducten. 

De site ondervroeg 1000 mensen in het kader van een campagne die mensen meer melk moet laten drinken. Een zegsvrouw van het innovatiecentrum stelt verrast te zin en deze uitkomst helemaal niet te hebben verwacht. De Amerikaanse media zijn zo mogelijk nog verbaasder over het gebrek aan intelligentie van menig Amerikaan.

Op de website van CBS gaat een journalist helemaal los. “Er zijn blijkbaar mensen die op wat voor manier dan ook volwassen konden worden zonder de realisatie dat de kleur van chocolademelk afkomstig is van kleurstoffen. Als de kleur van melk een direct gevolg is van de kleur van de koe, zou onze normale melk dan niet zwart-wit gevlekt moeten zijn?”, vraagt de auteur van het artikel zich hardop af.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.