Deze week in EenVandaag: het organiserende EK-land Oekraïne. Een land van uitersten; van extreme rijkdom, maar ook van armoede, corruptie en prostitutie. EenVandaag laat u het land zien waar Oranje nieuwe successen hoopt te gaan vieren. Vanavond de eerste aflevering uit deze vierdelige serie.

Nog 5 dagen en Nederland zit weer massaal aan de buis gekluisterd voor de eerste EK-wedstrijd tegen Denemarken, aanstaande zaterdag. De poulewedstrijden worden gespeeld in de tweede stad van Oekraïne, Charkov. En die stad wil zich graag van z’n beste kant laten zien: het stadion is vernieuwd, hotels zijn opgeknapt en het grote plein wordt klaargemaakt voor duizenden supporters.

Maar Charkov is ook de stad van de straathonden die massaal worden afgemaakt en de stad van vrouwen die hun kans schoon zien om een Nederlandse man aan de haak te slaan. Vanavond in EenVandaag: hoe maakt Charkov zich op voor het Oranje-legioen?

Verslaggever Wout van Erven bezocht de Oekraïense stad en schrijft het volgende: 'Op straat lijken de gewone man en vrouw niet wakker te liggen van het aanstaande Europees Kampioenschap. Ze hebben andere zorgen: banen, geld, rondkomen. Een gemiddelde inwoner van dit land moet rondkomen van 150 euro.'

Lees zijn hele blog hier.

Charkov: EK-speelstad met grote tegenstellingen

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.