Bij een busongeval op het Portugese Faro zijn woensdagavond drie Nederlanders omgekomen. Meer dan tien Nederlandse toeristen raakten gewond, van wie enkele ernstig. Het busvervoer staat in Europa bekend als het veiligste vervoer op de weg. Toch vinden jaarlijks bijna twintigduizend ongevallen plaats in Europa. Hierbij komen 150 mensen per jaar om het leven en raken dertigduizend mensen gewond.

Eén van die gewonden is Debbie van der Putten. Ze is 19 jaar als zij in 2005 tijdens een zwaar busongeluk in Zuid-Frankrijk haar arm verliest. Debbie en haar vrienden waren onderweg naar Malgrat de Mar voor een onbezorgde vakantie als de touringbus met een noodgang tegen de vangrail knalt.

Het busongeluk in Portugal van gisteravond maakt veel herinneringen bij haar los. In EenVandaag vertelt ze haar verhaal. Hoe pak je het leven weer op na een heftig busongeval?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.