In tegenstelling tot Engeland stemden in Schotland alle 32 raadsgebieden voor het blijven in de Europese Unie. Maar gisteren werd duidelijk: de Britten blijven niet. Wat betekent dat voor Schotland?

De Schotten willen niet uit de EU: zo’n 62 procent stemde tegen een Brexit. De Schotse premier Nicola Sturgeon maakte bekend dat ze gaat onderzoeken of Schotland een onafhankelijkheidsreferendum kan houden. Zo zou Schotland het Verenigd Koninkrijk verlaten, maar wel bij de EU blijven.

In 2014 besloot Schotland middels een referendum om bij het Verenigd Koninkrijk te blijven. Maar met 55 procent is dit percentage lager dan de 62 procent die bij de EU wil blijven. Wat gaat Schotland nu doen? Onze verslaggever Maaike Kempes is in Edinburgh en Ceres om de Schotten te vragen wat er moet gebeuren.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.