Blogster Belle Gibson uit Australie had nog vier maanden te leven, want ze had een zware vorm van hersenkanker.Via haar Instagram en Facebook liet ze weten de dood te slim af te zijn. Dit dankzij haar eigen lijn van natuurproducten, recepten, en kookboeken onder de naam ‘The Whole Pantry’. Belle werd behoorlijk rijk met haar ongelooflijke verhaal en de bijbehorende wonderproducten. Nu blijkt dat haar hele verhaal gelogen is.

Belle bedroog alles bij elkaar. Het verhaal van haar bedrog krijgt nu veel aandacht in Australië, maar ook wereldwijd. Ze had helemaal geen kanker en ze schonk niets van haar verdiende geld aan goede doelen, zoals ze beweerde. De Australische rechter heeft haar nu een megaboete opgelegd, ongeveer gelijk aan de tonnen die ze verdiende met haar zwendel.  De rechter rekende het haar vooral zwaar aan dat ze via social media aan ‘targeting’ deed. Ze richtte zich heel bewust op makkelijk beïnvloedbare jonge meisjes, zieke kinderen en asielzoekers.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.