De Turkse politie heeft zes mensen opgepakt na de moord op de Russische ambassadeur in Turkije. Het gaat volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu om de ouders, zus, huisgenoot en twee andere familieleden van de schutter.

De Russische ambassadeur werd gisteren live op televisie neergeschoten. De dader wilde vergelding voor het Russische optreden in Syrië.

Nederland werd al eens eerder opgeschrikt door een politieke moord op een diplomaat. In 1979 werd de Britse ambassadeur Sir Richard Sykes tegelijk met zijn portier neergeschoten vlak voor zijn huis in Den Haag.

Lange tijd bleef onduidelijk wie schuldig was aan hun dood, maar enkele jaren geleden bekende de Ierse terreurorganisatie de IRA achter de moord te zitten. Een van de eersten die ter plekke was op de plaats delict die avond was persfotograaf Jos van Leeuwen. Hij schuift aan bij Radio EenVandaag om te spreken over die dag.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.