Hackersgroep Anonymous zegt niets te maken te hebben met de aangekondigde cyberaanval die is gericht tegen onder meer de stichting BREIN en internetproviders KPN, Ziggo, Tele2, UPC en XS4All. Dat zegt een lid van de groep tegen EenVandaag.

'Anonymous distantieert zich van de aangekondigde acties en heeft niets van doen met deze persoon of groepering die opereert onder onze naam.' Volgens Anonymous is het aanvallen van internetproviders een 'zinloze, ondoordachte en op destructie gezinde zet':

Wij zullen nooit internetproviders aanvallen, en zeker niet onder de voorwaarden waaronder deze operatie is opgezet. Anonymous strijd voor vrijheid en tegen censuur.

Een grote aanval is vooralsnog ook uitgebleven. De providers nemen de dreiging zeer serieus. Bedrijven als KPN en Ziggo namen voorzorgsmaatregelen en het Nationaal Cyber Security Center heeft de mankracht verdubbeld. Aanleiding was onder meer een aankondiging in een video:

In een volgende video biedt de groep weer excuses aan voor de aankondiging.

Op een lijst op de site Pastebin, die de hackers vaker gebruiken, staan ook de websites van de Tweede Kamer, de Rijksoverheid en het ministerie van Defensie.