De schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof duurde drie minuten. Na deze drie minuten zou het leven in Alphen aan den Rijn nooit meer hetzelfde zijn. Wat is er veranderd? Hoe gaat het nu met de betrokkenen? Hoe kijken zij naar de toekomst?

In EenVandaag praten we daarover met Mazloum Youssef, zijn vader Nadim Youssef is een van de zes dodelijke slachtoffers, de eigenaar van een doe-het-zelf-zaak in het winkelcentrum Johan Wielinga en Meindert Burema en Herma Kamphuis, dominee in Alphen aan den Rijn.

Ook volgen we Robert Grootenhuijs, de voorzitter van de winkeliersvereniging van de Ridderhof. Hij heeft geholpen bij de voorbereidingen van de herdenking die vanochtend is gehouden. EenVandaag volgt hem vandaag.

EenVandaag heeft op locatie de verschillende verhalen gebundeld. In deze panorama-foto getuigenverslagen, foto's en video's:

Alphen aan den Rijn: hoe gaat het een jaar later?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.