De 28-jarige hoofdagente Gabriëlle Cevat die vannacht in Amstelveen is doodgeschoten had geen enkele kans. De verdachte opende onmiddellijk het vuur nadat hij werd aangesproken op zijn rijgedrag en liet haar daarna achter. De 49-jarige dader is inmiddels aangehouden. De man was eerder woensdagavond betrokken bij een ander schietincident in Amstelveen.In EénVandaag een overzicht van de gebeurtenissen en een blik in de toekomst. Wat hoe verwerkt een korps het verlies van een collega?

De agente was nog niet in dienst toen het incident gebeurde. Ze was op weg naar het politiebureau in Amstelveen-Noord om daar haar nachtdienst te doen. Ze heeft vermoedelijk gezien dat de bestuurder van een BWM uitzonderlijk rijgedrag vertoonde en meldde dat aan de meldkamer van de politie. De verdachte heeft de BMW achtergelaten.

Grotere kaart weergevenOp internet is inmiddels een condoleance-register ingericht.De hoofdagente overleed in een ziekenhuis aan haar verwondingen. Het incident gebeurde aan de Piet de Winterlaan, dit is een straat in een rustige, wat afgelegen woonwijk in Amstelveen. De locatie is afgezet.Het komt in Nederland niet vaak voor dat een agent om het leven komt tijdens zijn of haar dienst. De laatste keer was in 2004. Toen werd een 47-jarige brigadier van de politie Twente in het centrum van Enschede doodgeschoten toen hij een Duitser wilde fouilleren die met een drugsdeal bezig was.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.