Het Beste Kinderprogramma Aller Tijden keert terug op de buis! Meneer De Uil, Bor de Wolf, juffrouw Ooievaar, Zoef de Haas, Monfer de Mol en Ed en Willem Bever komen terug, en wel in 3D, meldt het AD.

Het zalvende mantra "En ga nu maar knus naar jullie warme nestjes. Oogjes dicht en snaveltjes toe, welterusten" van meneer De Uil hielp generaties kinderen de slaap te vatten. De kracht van de serie zat ‘m in de sterke, herkenbare karakters met al hun zwaktes, maar ook in de toespelingen naar bijvoorbeeld politiek en nieuws. Zeker in de jaren zeventig werd het verband met de vaderlijke premier Den Uyl snel gelegd. 

Familietraditie

Producer Robin de Levita stapt hiermee in een familietraditie: zijn vader Loek de Levita produceerde midden jaren ’80 al de tweede serie afleveringen. De Levita wil enerzijds vernieuwen door gebruik te maken van 3D-animatietechnieken, maar benadrukt in het AD dat hij de serie, net als de oorspronkelijke afleveringen in vilt wil maken. “Dat is heel belangrijk voor mij. Dat geeft een zachte uitstraling, door dat materiaal valt het licht op een mooie manier op hen.” De plastic uitstraling van de 3D-versie van Mickey Mouse wil hij “onder geen beding.”

Wie de stemmen gaat inspreken is nog niet bekend. Frans van Dusschoten, verantwoordelijk voor de karakteristieke stem van Meneer de Uil overleed in 2005. 

Voor de liefhebber, ruim 5 uur Fabeltjeskrant: