Het is weer die tijd van het jaar: de kersthits vliegen je vanaf deze week om de oren op de radio. Het zijn vooral de oude hits die weer uit de mottenballen worden gehaald. 'Last Christmas' is al 31 jaar oud en Mariah Carey’s kersthits stammen uit 1994. Allemaal uit de vorige eeuw dus, wordt het niet eens tijd voor enkele nieuwe kerstklassiekers? Lang was het niet meer populair bij artiesten om een kerstalbum op te nemen, maar het tij lijkt nu gekeerd.

Artiesten zien in dat een kerstalbum een blijvende 'cash cow' kan zijn voor de rest van hun carrière. Zo verdient Mariah Carey alleen al aan haar ene kersthit 'All I Want For Christmas Is You' uit 1994 jaarlijks zo’n 427.000 euro.

In de hoop op net zo’n groot succes hebben veel bekende artiesten dit jaar kerstalbums opgenomen. Time Magazine zette 18 daarvan op een rijtje. Zangeres Sia lijkt de grootste kans te hebben op een nieuwe kersthit. Zij nam maar liefst een heel kerstalbum op, en de single ‘Santa’s Coming For Us’ wordt als kanshebber gezien om een nieuwe kerstklassieker te worden.

Verder komen opvallend veel vergeten boybands met een kerstalbum, zoals Hanson en 98 Degrees. Ook Gwen Stefani waagt zich aan een album vol kerstliedjes. Al deze nummers zijn alleen niet erg eigentijds. Wil je echt iets vernieuwends, dan moet je misschien het album van DJ en producer Kaskade aanschaffen. Daar staan ook klassiekers op, maar in een modern jasje. Zijn Silent Night klinkt bijvoorbeeld zo:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.