Een Friese staartklok of een Oud Hollandse kast. Daar is nauwelijks plek meer voor in de Nederlandse interieurs. De afgelopen tien jaar is het aantal antiekwinkels in Nederland afgenomen met 36 procent. Dat komt door een verandering in smaak. Design en strak is in. Bovendien hebben jonge tweeverdieners geen tijd meer voor onderhoud van meubelen of klokken die meer dan honderd jaar oud zijn. Daardoor zijn de prijzen gedaald.

Jan Venema zit al bijna veertig jaar in het antiek. Hij draagt zijn zaak binnenkort over aan zijn zoon. Zijn zoon wil zich gaan toeleggen op klassieke auto’s. Daar valt nog wel geld te verdienen.

Arnold Wegh is eigenaar van een van de grootste antiekhandels in Europa. De fabriekshal met antiek is 11.000 vierkante meter. Hij haalt het antiek uit de hele wereld. Hij exporteert vooral naar Azië en Rusland waar ze nog wel van antiek houden. Vooral als het groot en opvallend is.

Wegh is ook een van de experts in het Max-televisieprogramma  Van Onschatbare Waarde dat een miljoen kijkers trekt. Ook Tussen Kunst en Kitsch is razend populair. Kijken naar het inschatten van de waarde van oude meubelen of serviezen is in, maar het kopen is uit.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.