Hoe deze school ouders voorlichting moest geven over de Week van de Lentekriebels: 'Vertrouwen was weg' 31-03-2025 Ieder jaar laait de discussie rondom de voorlichtingsweek Lentekriebels weer op. Uit onderzoek van stichting Rutgers blijkt de helft van de scholen weerstand van ouders ervaart. Daarom licht deze Amsterdamse basisschool nu ook ouders jaarlijks voor.
Europa heeft 200 miljard euro aan Russisch geld 'bevroren': mag dat worden afgepakt? 'Eigendom is een mensenrecht' 18-03-2025 Russische miljarden confisqueren: mag dat zomaar? Na de Tweede Kamer wil nu ook het Europees Parlement Russisch geld in beslag nemen dat bij Europese banken bevroren staat. Om hoeveel geld gaat het en kan dat inderdaad zomaar worden ingepikt?
Hoge kosten onderhoud rijksmonumenten staan vaak niet in verhouding met inkomsten: 'Overheid moet verantwoordelijkheid nemen' 17-03-2025 De instorting van de Wilhelminatoren in Valkenburg roept veel vragen op. Want hoewel de oorzaak nog onduidelijk is, wil de burgemeester van Valkenburg dat er nu al wordt gekeken naar hoe we in Nederland omgaan met rijksmonumenten.
Minder stroomgebruik tussen bepaalde uren? Mensen willen wel maar meer duidelijkheid is nodig, volgens onderzoeker 05-03-2025 Gebruik alsjeblieft minder stroom tussen 16.00 van 21.00 uur: netbeheerder Stedin doet voor de tweede keer die oproep, want het stroomnet slibt dicht. Wat is er nodig om huishoudens zover te krijgen? "We zien hoge bereidheid."
Waarom jij uiteindelijk moet betalen voor het oplossen van krapte op het stroomnet 28-02-2025 Het prijskaartje om de problemen op het te krappe stroomnetwerk in Nederland op te lossen is bekend: 195 miljard euro. Dat geld is nodig om de transitie van gas naar elektriciteit mogelijk te maken. Maar wie gaat dat betalen? "Er is geen gratis geld."
5 voorwaarden waar een eventuele 'vredesmissie' in Oekraïne zeker aan moet voldoen 19-02-2025 Nederlandse militairen naar Oekraïne sturen om daar de vrede te bewaken, er wordt veel over gepraat. Maar aan welke voorwaarden moet zo'n missie voldoen, als die er komt? "Het wordt een heel andere missie dan die we in het verleden hebben gezien."
Medisch specialisten uit Oekraïne worden bijgeschoold in Nederland: 'Land kan stroom gewonden niet aan' 15-02-2025 Vanwege een tekort aan revalidatieartsen worden de komende tijd medisch specialisten uit Oekraïne in Nederland bijgeschoold. Het aantal geamputeerden in het land neemt in rap tempo toe en het aantal artsen die hen helpt, is bij lange na niet genoeg.
Dierverzorger Saia maakt zich grote zorgen nu vogelgriep meer om zich heen grijpt: 'Worden niet serieus genomen door overheid' 12-02-2025 Niet alleen in Amerika, ook in Nederland grijpt de vogelgriep om zich heen. Het virus treft nu vooral wilde ganzen. Dierenwelzijnsorganisaties die worden gebeld om zieke dieren op te halen maken zich zorgen. "Worden niet serieus genomen door de overheid."
Claims van veteranen met letselschade worden te langzaam afgehandeld: Algemene Rekenkamer roept minister op in te grijpen 11-02-2025 Het duurt nog steeds te lang voordat veteranen die tijdens hun uitzending letsel hebben opgelopen, een schadevergoeding krijgen. Ruim 4 jaar geleden werd daarover al aan de bel getrokken, maar er is sindsdien weinig verandert. "Het duurt te lang."
'Maakt me kwaad': veteraan Chris wacht al jaren op schadevergoeding omdat hij PTSS opliep tijdens missie in Libanon 11-02-2025 Chris Laarhoven ging in de jaren 80 op uitzending naar Libanon en maakte daar verschrikkelijke dingen mee. Hij werd pas jaren later gediagnostiseerd met PTSS en vecht nu al 6 jaar voor een schadevergoeding. "Zo moeilijk kan het toch niet zijn?"