Corry en Bote Nicolay waren tijdens de aardbeving in Lillipur, een plaats vlakbij Kathmandu. Sinds maandag zijn ze weer terug in Nederland, met grote dank aan de Nepalezen. Anders hadden ze het verhaal misschien niet na kunnen vertellen.

Tijdens de beving zag Corry een groot beeld op haar af komen, ze was helemaal verstijfd en kon geen stap meer zetten. Twee Nepalezen pakten haar op en brachten haar in veiligheid. Corry wist niet waar haar man was en wilde hem gaan zoeken, maar de Nepalezen lieten dit niet toe. Verstandig, want anders was het verhaal misschien heel anders afgelopen. Na twee minuten zag Corry haar man Bote uit de stofwolken te voorschijn komen. 

De twee waren in Nepal om hun stichting Studenten en Musahar Project Nepal (SMPN) te bezoeken. De stichting zet zich al 15 jaar in om arme Nepalese kinderen een kans op een goede toekomst te geven. Dit doen ze door het bouwen van scholen in het Gorkhadistrict, het sponsoren van arme studenten en het verzorgen van computercursussen voor arme studenten in het door SMPN opgezette computerinstituut in Kathmandu. In de afgelopen jaren heeft SMPN met behulp van vele donaties de bouw van zeven scholen mogelijk gemaakt in het Gorkha gebied.

Corry en Bote zijn nu een actie gestart omdat er veel geld nodig is voor het herbouwen of herstellen van de scholen. In de hoop dat de kinderen in het rampgebied zo snel mogelijk het dagelijks leven weer kunnen oppakken. Dit doen ze onder andere via Facebook.

In EenVandaag het verhaal van Corry en Bote Nicolay. 

Onderkomen - © Bote Nicolay

Verwoesting - © Bote Nicolay

Straat in puin - © Bote Nicolay

Schuilplaats - © Bote Nicolay

Zoeken in de ravage - © Bote Nicolay