De 44-jarige Nederlander Harm Fitié zit al achttien maanden vast in China. Fitié is veroordeeld tot twaalf jaar cel voor het dodelijk verwonden van zijn buurman. Hij duwde volgens de Chinese autoriteiten zijn buurman tijdens een ruzie van het dakterras.

Harm ontkent schuld en spreekt van een noodlottig ongeval. Op 1 december diende het hoger beroep en een dezer dagen volgt de uitspraak.

Zijn familie en vrienden hopen op vrijspraak. Ze zoeken de publiciteit op omdat het de laatste kans is om voor Harm's zaak te vechten. Door buitenlandse publiciteit beseffen Chinese rechters wellicht dat er door het buitenland wordt meegekeken, zodat Harms' zaak misschien beter bekeken wordt.

Er bestaat volgens de familie en vrienden onduidelijkheid over het onderzoek. Er zou bewust bewijsmateriaal achter zijn gehouden. Dit bewijs zou Harm’s onschuld kunnen bewijzen. Daarnaast zou slecht politie-onderzoek zijn verricht.

Een week na het tragische voorval zijn de getuigenissen van de familie ineens aangepast en wordt Harm als schuldige aangewezen van de val. Aanvankelijk waren de verklaringen geheel niet belastend voor Harm.

Toen Harm zijn stomdronken buurman vroeg minder lawaai te maken, ontstond er een ruzie die uit de hand liep en de buurman viel van het dakterras. Hij overleefde de val niet. In EenVandaag vertelt Harm's vriendin Diane van de Smet over de toedracht van die fatale avond, op 6 mei 2015. 

Daarnaast een gesprek met de vader van Harm en zijn beste vriend Joris, die aangeven dat  volgens hen het proces niet eerlijk is verlopen. 

EenVandaag spreekt ook met strafrecht-advocaat Joost Italianer. Hij is drie keer in China geweest om daar advocaten te trainen.