Er is momenteel een ware strijd gaande in de wereld van de gay dating-apps. Grindr is nog steeds de onbetwiste nummer één voor homo’s om een date te fixen, maar andere kapers liggen op de kust. 

Zo is er dit jaar Hornet bijgekomen en enkele weken geleden is Lavendr gelanceerd. Maar deze week is er nóg een nieuwe concurrent uit een onverwachte hoek. De Chines app Blued wil de wereld veroveren en start daarmee in Nederland. In China bestaat Blued al 2 jaar en is daar enorm succesvol. Het is met 15 miljoen gebruikers zelfs groter dan Grindr.

Met de app kunnen homo’s contact met elkaar zoeken en elkaar beter leren kennen. Dat is vooral in China nog erg belangrijk, omdat daar nog steeds een taboe rust op homoseksualiteit. Tot 2001 was het zelfs nog officieel een geestesziekte.

Er is voor Nederland gekozen omdat wij het eerste land zijn waar homo’s met elkaar kunnen trouwen.

Bedenker van Blued is Geng Le, een 35-jarige voormalig politieman. Hij wist al jong dat hij homo was, maar kon er op Chinese sites niks over vinden, behalve dat het slecht was. Hij begon eerst een voorlichtingswebsite en twee jaar geleden Blued. 

YouTube-boot Gay Pride

Als je nog mee wilt varen op een boot bij de Canal Parade? Dat kan nu, want er vaart dit jaar een lege boot mee, speciaal bedoeld voor iedereen die wel mee wil varen maar niet op een boot staat.

De zogenaamde Pridestreamboot hangt namelijk helemaal vol met led-schermen. Én een 360 graden-camera. Het idee is dat mensen van over de hele wereld kunnen meemaken hoe het is om mee te doen aan de Gay Parade.

Op de site van de boot kunnen mensen een videoboodschap achterlaten. Die boodschap wordt dan op de schermen vertoond aan het publiek langs de grachten. En de organisatie hoopt dat 200.000 mensen wereldwijd live met de 360 graden-camera meekijken. Vooral uit landen waar een vreedzame Gay Pride ondenkbaar is.

Love Exchange

Nog een bijzonder social media event deze Gay Pride is Love Exchange. Voor veel Nederlanders is vrijheid bijna vanzelfsprekend. Maar dat er in Amsterdam dit weekend een Gay Pride kan worden gehouden, met steun van de overheid is niet voor iedereen in de wereld vanzelfsprekend.

Tijdens Love Exchange koppelen 5 BN'ers hun seksuele diversiteit aan mensenrechtenactivisten uit het buitenland.

DJ Erik Arbores, travestiet Jennifer Hopelezz, ontwerper Bas Kosters, zangeres Berget Lewis en journalist Margriet van der Linden en de vijf buitenlandse ‘Heroes of Love’ delen deze Gay Pride al de hele week hun leven via Facebook,YouTube, Periscope, Twitter, Instagram en via NPO3Lab.nl.

De vijf buitenlandse activisten zijn een travestiet uit Oekraïne, een vrouw uit Zuid-Afrika, die binnenkort eindelijk man wordt, een lesbisch meisje uit Bonaire, een jonge biseksuele vrouw uit het islamitische Indonesië en een homoseksuele man uit Macedonië, die daar vanwege zijn homoseksualiteit is ontvoerd, mishandeld en bedreigd, maar blijft strijden om te kunnen zijn wie hij is.

De koppels verblijven een week lang op The Love Boat om van daaruit allerlei Gay Pride-activiteiten te bezoeken en verslag van te doen.

Mariah Carey komt met een kerstfilm

De meest favoriete kerst-CD onder homo’s moet haast wel die van Mariah Carey zijn.

Voor alle fans van Mariah Carey, in combinatie met kerst, is er nu goed nieuws, want er is bekendgemaakt dat er een kerstfilm van haar komt. Hierin zal Mariah Carey niet alleen acteren en zingen, maar ze zal de film ook zelf regisseren.

De film heet Mariah Carey's Christmas Project… Er is nog niet bekend gemaakt waar hij precies over zal gaan. In oktober beginnen de opnames. Helaas is hij niet in de bioscoop te zien, want de film wordt gemaakt in opdracht van de familiezender Hallmark (van de ansichtkaarten ja). Dus zorg dat die zender in je pakket zit rond kerst.