Hij was ooit een van de paradepaardjes van de VVD, maar de partijtop laat hem nu heel nadrukkelijk vallen. ‘Houd afstand van Jos van Rey’ , zo luidt het advies voor de afdeling Roermond. Maar die legt dat dringende advies naast zich neer. Oud-senator Van Rey was  wethouder in Roermond en wordt verdacht van fraude. Intussen brengt de affaire Van Rey ook landelijk VVD-ers in verlegenheid, zoals staatssecretaris Weekers en minister Opstelten.

Een hoofdpijndossier voor de VVD.  Zo kan de affaire rond de Limburgse VVD-prominent Jos van Rey inmiddels worden genoemd. Tegen de oud-wethouder van de VVD loopt een groot onderzoek van de Rijksrecherche. Van Rey zou zich hebben laten omkopen. 

En steeds vaker worden er namen van Haagse kopstukken in verband gebracht met Van Rey, zoals staatssecretaris Weekers en minister Opstelten. De partijtop zit inmiddels ernstig met de kwestie in zijn maag. De VVD-afdeling in Roermond heeft te horen gekregen vanuit Den Haag dat ze afstand moeten houden van Van Rey. Maar de liberalen in Roermond blijven achter hun Jos van Rey staan. EenVandaag ging naar Roermond.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.