Wie nu geboren wordt, moet 60 jaar blijven werken. Dat hangt samen met de levensverwachting van de baby's van nu. De kans dat zij 100 worden, is sterk aanwezig.

Uit een onderzoek van PwC in opdracht van de Telegraaf, blijkt dat jonge werknemers op een andere manier gaan werken. Een baby die straks 100 jaar wordt, zal vaker in deeltijd werken en soms zelfs een jaartje pauzeren.

Lees ook

Afspraken op maat

Volgens Aukje Nauta, hoogleraar organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden, maakt nu een derde van alle bedrijven afspraken op maat. Als werknemer is het volgens haar ook belangrijk om daar aandacht aan te besteden. "Wat heel erg belangrijk is, is dat je op tijd met je baas of opdrachtgever in gesprek gaat en aangeeft: dit zijn mijn capacitieiten, hoe kan ik zorgen dat deze het best tot zijn recht komen?"

De uitslagen van het onderzoek van PwC stemmen haar tevreden. "Ik vond het fijn om te horen dat de jongere generatie veel bezig is met zingeving en flexibiliteit in hun werk. Daarmee hou je het ook voor jezelf veel leuker."

Onbeperkte vakantiedagen

Een goed voorbeeld daarvan is Prowareness in Delft. Je kunt er onbeperkt vakantiedagen opnemen, en ook een sabbatical is geen enkel probleem. "Verbazingwekkend genoeg nemen mensen helemaal niet lang vrij. Als je ze het vertrouwen geeft, maken mensen daar geen misbruik van", vertelt Tipsha Barbier, chief marketing officer bij het bedrijf.

Ook hangt van iedere medewerker een foto aan de wand. Daar staat onder welke doelen ze hebben in hun carrière. "Het gaat erom dat je je dingen vindt die je leuk vindt of die de wereld een beetje mooier maken, en daar ook nog voor betaald kan worden."

Verslaggever Ewoud Kieviet is op bezoek bij het innovatieve bedrijf Prowareness in Delft.

6000 bruto per maand

Dat is niet het enige wat op de wand geschreven staat. Ook is te zien wat iedereen verdient. "Dat is helemaal niet ongemakkelijk", zegt Barbier. "Het is open en transparant. Mensen kunnen daar samen het gesprek over aangaan." Het zorgt niet voor scheve ogen, ook als te zien is dat iemand 6000 bruto per maand krijgt. "Het heeft tot niets vervelends geleid. Het levert alleen kansen op om het over groei en ontwikkeling te houden."

Hoogleraar Nauta is fan van de werkwijze van het bedrijf. "Het klinkt als een schoolvoorbeeld." Toch geeft een goede werkgever je volgens haar ook de ruimte om verder te kijken. "Het betekent niet dat je 60 jaar bij één bedrijf zou moeten werken. Je moet het ook durven om mensen uit te laten vliegen, en ze bijvoorbeeld hun eigen bedrijf te laten starten."