Dwight is wijkagent in het Utrechtse Kanaleneiland. In juni 2016 maakte hij een video over etnisch profileren. Hierin is te zien dat agenten voor een duivels dilemma staan, maar Dwight vertelt ook hoe het is om op basis van achtergrond staande te worden gehouden. Hij heeft het namelijk zelf meegemaakt. 

In zijn video laat hij het verhaal van beide kanten zien. De wijkagent kreeg hierop veel positieve reacties en honderdduizenden mensen deelden de video. Eerder in EenVandaag gingen we langs bij Dwight en bespraken we de totstandkoming van de video en wat er daarna online mee gebeurde. 

De wijkagent werkt alweer aan een nieuw project. Deze keer gaat het over loverboys. 'We kunnen niet wegkijken', zegt hij over de problematiek. Mogelijk wordt deze video ook een groot succes en kunnen we weer spreken van een viral.

Een andere inspiratiebron voor Dwight is zijn vader. In een speciale ‘spoken word’ vertelt hij over hoe hij de man ziet die in 1968 naar Nederland kwam. 'De omschrijving in de Dikke Van Dale dekt niet de lading van een vader zoals die van mij.' Dwight is trots op de man die hem met drie universitaire studies grootbracht met het idee dat alles kan zolang je er maar in gelooft.

Kijk hier het item over de totstandkoming van de video over etnisch profileren.