Hans Wiegel, ‘misschien wel de beste premier die Nederland nooit gehad heeft’, wil dat de wachtgeldregeling voor kamerleden wordt ingeperkt. Een artikel daarover in de Telegraaf wordt vandaag veel gedeeld op twitter.

Aanleiding is de affaire rondom D66 kamerlid Hachchi die eerder dit jaar zelf besloot op te stappen en inmiddels al 18000 euro aan wachtgeld opstreek. Volgens Wiegel is de wachtgeldregeling niet bedoeld voor kamerleden die zelf besluiten te stoppen. ‘We moeten stoppen met deze grappenmakerij’ zegt het VVD-orakel. Hij wil dat de Kamer zélf met een initiatief wetsvoorstel komt. Aan minister Plasterk moeten we dat maar niet overlaten, denkt hij, ‘want die heeft het te druk met twitteren’.

Inmiddels is Hachchi opgedoken bij de campage van Hillary Clinton. Ze is te zien op beelden die gisteren in New York gemaakt zijn tijdens de campagne. Niet in de topfunctie waar ze voor naar Amerika vertrokken is, zo lijkt het, want het enige wat ze doet is in het publiek staan met een poster in haar handen.

Video met Hachchi: