Steeds vaker ontstaan gevaarlijke situaties door het gebruik van laserpennen. Inmiddels zijn zulke krachtige laserpennen te koop dat deze als vlammenwerpers gebruikt kunnen worden. Hierdoor komt de vliegveiligheid nog verder in gevaar, zo meldde EenVandaag vorige week. CDA-Kamerleden Oskam en De Rouwe stelden naar aanleiding van deze reportage vragen aan de minister van Veiligheid en Justitie

Een onschuldige laserpointer die gebruikt wordt om dingen aan te wijzen is 5 milliwatt. Via internet zijn laserpennen te koop die honderden malen sterker zijn.

De schriftelijke vragen van de leden Oskam en De Rouwe aan de minister van V&J

1. Bent u bekend met de uitzending van EenVandaag waarin het gevaar wordt getoond van krachtige laserpennen?*

2. Wat is uw reactie op de deze uitzending en de stelling over mogelijke risico’s van krachtige laspennen in de openbare ruimte?

3. Zijn er naast de klachten van piloten over gevaarzetting ook andere klachten bij het OM, ministerie of politie bekend? Zo ja, welke?

4. Wat vindt u ervan dat zware laserpennen vrij verkocht worden?

5. Kunt u zich vinden in de suggestie om krachtige laserpennen voor bijvoorbeeld consumentengebruik strafbaar te stellen in de Wet Wapens en Munitie? Zo niet, welke mogelijkheid ziet u om deze pennen te verbieden?

Bekijk hier de reportage die EenVandaag eerder maakte:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.