Diverse records zijn al verbroken tijdens deze zachte winter. In januari hebben we dagen gehad dat het gemiddeld 10 graden was en ook februari is erg warm voor de tijd van het jaar. Terwijl andere landen kampen met veel sneeuwoverlast hebben wij nergens last van. 

Dat is erg fijn voor hoveniers. Zij kunnen gewoon doorwerken en dat kan lang niet altijd. Vorig jaar hebben ze geregeld het werk moeten neerleggen omdat de schep niet meer de grond in kon. Dit jaar hebben ze niets te klagen, het gras groeit langer door en veel mensen willen de tuin nu al een voorjaarsbeurt geven.

Maar niet iedereen is blij, EuroSalt ziet de winter liever vandaag dan morgen nog komen. Het bedrijf voorziet gemeentes en bedrijven in strooizout en  dat is nu amper nodig, enkel een paar weken geleden in Groningen.

In EenVandaag spreken we met een blije hovenier en met Eurosalt. Kunnen zij een zachte winter aan als bedrijf? En we spreken weervrouw Willemijn Hoebert, is dit vaker voorgekomen in Nederland en krijgen we nog een winter dit jaar? Hoogleraar seizoenstiming Marcel Visser vertelt wat het zachte weer met de natuur doet.