VVD en de SP slaan de handen ineen in de strijd tegen illegale online casino’s. Vanaf Curaçao worden die over de gehele wereld aangeboden.

Het gaat volgens de SP en VVD om honderden sites, die gerund worden vanuit Willemstad. Alle mogelijke kansspelen kun je er spelen. Met één muisklik kan zelfs een miljoen dollar worden ingezet op de afloop van sportwedstrijd. Maar toezicht op de dubieuze online gokwereld ontbreekt, terwijl er veel geld in omgaat.

Op Curaçao wonen slechts 180 duizend mensen. Om die reden richten de gokbazen richten zich dan ook op het buitenland: Australië, Europa, de VS en de rest van de wereld. 

Accountantskantoor KMPG controleert de boeken van UTS, het telecombedrijf op Curaçao dat de sites faciliteert. Maar de jaarrekeningen zijn niet openbaar. Dit tot grote verbazing van de VVD en SP. Zij roepen KPMG op orde op zaken te stellen. Kamerlid Ronald van Raak (SP) heeft inmiddels ruim honderd vragen aan minister Plasterk gesteld over de kwestie.

KPMG Nederland wil niet reageren op de kwestie maar verwijst naar KPMG Curaçao. Lees hier hun reactie.

VVD en SP maken zich grote zorgen, want ze vermoeden dat online gokken op Curaçao gebruikt wordt om enorme hoeveelheden drugsgeld wit te wassen. Volgens de partijen leidt de exploitatie van de online gokbedrijven ook tot ernstige corruptie binnen het overheidsapparaat van Curaçao. Dit zou gebeuren via het afgeven van de vergunningen, die de bedrijven nodig hebben. Kosten hiervoor bedragen 5.000 euro per maand.   

Klik op de afbeelding om de reactie van KPMG Curaçao te lezen:

Download

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.