Het zal je maar gebeuren: je koopt een nieuwe iPhone en ineens staan er wereldsterren als Adele in je contactenlijst, compleet met privénummer en al. Het overkwam de 31-jarige Sophie Highfield uit Groot-Brittannië. 

Zij kocht een gloednieuwe Apple iPhone 5S bij Three Mobile. Ze zette direct haar adresboek in de telefoon maar kwam er na een tijdje achter dat daar ook andere nummers instonden. Toen ze de letter 'M' intypte om haar moeder te bellen, bleek dat haar ‘Mom’ niet de enige Mom in de telefoon was. Toen ze verder door haar adresboek scrollde kwamen er allerlei vreemde contacten naar boven zoals 'Brandon van Subway' en 'Sophie Babysitter'.

Maar dus ook de mobiele nummers van celebrities als Adele, Spice Girl Emma Bunton en komiek David William uit Little Britain. En waar een Evert Santegoeds misschien enorm blij zou zijn met al die nummers, is Sophie minder enthousiast. 'Ik vind het nogal vervelend om die contacten in mijn telefoon te hebben', zegt Sophie. 'Ik heb geen idee hoeveel het er zijn. Misschien wel honderden.' Hoe de nummers op haar, als gloednieuw verkochte, telefoon terecht zijn gekomen is nog steeds onduidelijk. Gedacht wordt aan een lek via iCloud. Apple wil niet reageren maar is het aan het uitzoeken.