Wat kan de Nederlandse regering doen? Sommige nabestaanden en critici roepen om meer en hardere actie: maar wat is wijsheid?

Als Rusland niet zorgt dat internationale experts toegang krijgen tot het rampgebied, dan volgen nieuwe maatregelen. Dat zei premier Mark Rutte duidelijk tijdens een bijeenkomst in de Tweede Kamer.

Als de toegang tot het rampgebied de komende dagen ,,onvoldoende blijft'', dan liggen ,,alle politieke, economische en financiële opties op tafel'' tegen diegenen die daarvoor ,,direct of indirect'' verantwoordelijk zijn, zei de premier.

Moeizaam

Tot nu toe verloopt het onderzoek naar de vliegramp en de borging van de lichamen zeer moeizaam. Een trein met lichamen van slachtoffers staat te wachten op het station in Torez, wachtend op een besluit. Onderzoekers in het rampgebied worden belemmerd door de separatisten, terwijl het de vraag is of bewijsmateriaal niet is weggehaald. Nabestaanden roepen om meer actie. Soms klinkt de roep om militair ingrijpen.

Uitzending

Is de opstelling van de Nederlandse regering hard genoeg? Of is het niet het moment om een vuist te maken?

In de studio een gesprek met Mathieu Segers, hoofddocent Europese integratie aan de Universiteit Utrecht.

Briefing Kamer

Premier Rutte en ministers Opstelten en Plasterk praatten vanochtend een Kamerdelegatie bij tijdens een informatiebijeenkomst over de vliegramp.

Lees hieronder het Twitterverslag terug van onze politiek verslaggever Marc Belinfante.