De gebroeders Reijnders in Wamel loven een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de daders van de vernielingen die plaatsvinden op het Maas en Waalse platteland. Vorige week werden zij slachtoffer van vandalen die hun afdekzeil kapot maakten.

De afdekking is van levensbelang. Komen er schimmels in de mais, dan is die onbruikbaar. Vandaar dat er vandaag direct een nieuwe afdekking wordt aangebracht. Het is een dag werk voor de broers. 

Het Land van Maas en Waal wordt de afgelopen tijd geteisterd door vandalisme. Bij Maasbommel leidde een metalen staaf in de mais voor grote schade aan een landbouwmachine van loonwerkersbedrijf Sjoerd Smits. Hij had 13.000 euro schade. 

Spijkers 

En daar bleef het niet bij. Er werden door de onbekende vandalen ook spijkers over maisakkers gestrooid. Dat is levensgevaarlijk voor de dieren die het te eten krijgen. Ook werden er hooibalen vernield. 

Jan van Lent van de Zuidelijke Land en Tuinbouworganisatie maakt zich zorgen. “Wij krijgen veel meldingen van boeren. Het is daarom ook tijd dat we met elkaar gaan werken aan een veiliger en drukker platteland met meer sociale controle.”