Het is vandaag een belangrijke dag, want de helft van de punten wordt vanavond al bepaald in een speciaal juryoptreden. De jury’s van de verschillende landen die mogen stemmen krijgen dus een andere show te zien dan wij morgen, zodat ze goed de tijd hebben om te overleggen en om hun punten te bepalen. 

De Nederlandse jury bestaat dit jaar uit componist John Ewbank, zangeres Erica Groeneveld, toetsenist en producer Matthijs van Duijvenbode die vorig jaar nog meespeelde in de band van Douwe Bob, Marjolein Dekkers (Hoofd Radio bij Omroep Max) en muziekproducer  Gordon Groothedde. Zij bepalen dus vanavond samen de helft van het aantal punten dat Nederland aan de andere deelnemende landen gaat geven. Morgen bepaalt het publiek vervolgens door middel van televoting de andere helft.

Het moet dus vanavond al right on spot zijn, maar OG3NE is er klaar voor vertelden ze vanmiddag. “We hebben veel vrije tijd gehad en veel gerepeteerd en we hebben er nu wel zin in om eindelijk echt op te kunnen treden”.  

Jan Smit kan nog niet veel zeggen over de concurrentie van OG3NE, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat we die finale gaan halen.