Op dinsdag 12 januari wordt Haïti getroffen door een verwoestende aardbeving. Richard en Rowena Pet zijn op dat moment in het land om hun adoptiekindje Arnaud op te halen. Het hotel waarin ze zitten stort in. Het drietal wordt tijdens een middagdutje verrast en overleeft de aardbeving niet. Verslaggever Caroline van den Heuvel praat in de laatste aflevering van de serie ‘Van Nul tot Nu’ met Tjeerd en Petra Pet, de ouders van Richard.

Het stel vertrekt op 9 januari naar Haïti om na twee jaar wachten hun adoptiezoontje Arnaud op te halen. Tjeerd en Petra Pet brengen het tweetal naar Schiphol. “We zijn helemaal meegelopen tot aan de douane en dat doen we eigenlijk nooit. Het is net alsof het zo had moeten zijn.”

Daar aangekomen begint het wachten op de grote dag. Het stel kan na een dag eindelijk Arnaud in hun armen sluiten. Samen gaan ze terug naar hotel Villa Theresa. “Hij hield Rowena, en later ook Richard, goed vast, alsof hij wilde zeggen: die zijn van mij.” Het drietal besloot na het middageten te gaan slapen. Dan treft een hevige aardbeving met een kracht van 7.0 op de schaal van Richter Haïti. De hechte familie van het stel hoort in Nederland het nieuws en vreest het ergste.

In hun huis laten Tjeerd en Petra de spullen zien die terug zijn gekomen uit Port-au-Prince. Ze vertellen openlijk over de laatste dagen van hun zoon. “Ze zijn echt anderhalve dag gelukkig geweest.” Richard en Rowena laten een zoontje en vier zussen achter.

Lees ook