Koppigheid kan je duur komen te staan in Amsterdam. Dat ondervond een vrouw die begin dit jaar een uurtje haar auto parkeerde op een bedrijfsterrein in Amsterdam Oost. Na meerdere omwegen kostte het haar uiteindelijk 720 euro.

Er was op de parkeerplaats geen slagboom, maar er stond wel een bord dat het een betaald parkeren-zone was. Omdat het terrein kentekenregistratie had, kreeg ze een brief thuis met daarin het verzoek de verschuldigde €4,20 alsnog te betalen, met daarbij een verhoging van  €50,- omdat ze niet direct had betaald. De vrouw weigerde dit en zei dat ze het bord niet had gezien.Vervolgens kreeg ze nog een brief met een verhoging van  €300,-. Toen ze ook die weigerde te betalen moest de kantonrechter uitkomst bieden. Die gaf de vrouw ongelijk. 

'Bord niet zien, is geen excuus'

Door het bedrijfsterrein op te rijden, is zij een overeenkomst aangegaan met het bedrijf. Het maakt niet uit dat ze bord niet zag. Als automobilist heb je de plicht om uit te zoeken of je ergens wel of niet mag parkeren, en onder welke voorwaarden, aldus de rechter.

De vrouw moet nu ook nog de proceskosten betalen. In totaal is ze 720 euro kwijt voor een uurtje parkeren, schrijft de Telegraaf.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.