Een grootschalige politie-actie waarbij diverse tegenstanders van de Turkse regering gisteren werden opgepakt, leidde onder meer tot de arrestatie van Ekrem Dumanli, hoofdredacteur van de grootste oppositiekrant van Turkije, Zaman. 

Hiernaast zijn nog eens 23 mensen opgepakt. Het merendeel zou journalist zijn en werken voor media die gelieerd zijn aan de Turkse geestlijke Fethullah Gülen. Hij is een tegenstander van de Turkse president Erdogan.

In Radio EenVandaag een gesprek over de actie. Wat zijn de gevolgen? We spreken erover met Joost Lagendijk, oud-Europarlementariër voor GroenLinks en tegenwoordig columnist voor Zaman in Turkije. Hij was gisteren aanwezig toen de hoofdredacteur van die krant opgepakt werd. Ook spreken we met Mehmet Cerit, hoofdredacteur van de Nederlandse editie van Zaman.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.