Ahoy Matey's, me hearty's! Shiver Me Timbers!Zoals Halloween en Valentine's Day inmiddels zijn overgewaaid vanuit het verre Amerika, zo waait ook International Talk Like A Pirate Day steeds duidelijker onze kant op. In het Verenigd Koninkrijk zijn ze al om, Nederland doet nu ook lekker mee. Het begon een jaar of tien geleden, op 19 september zegt de Amerikaanse kantoorslaaf niet 'komt in orde', tegen de baas maar "Aye Cap'n"

En als je een fout maakt dan zeg je niet dat je onhandig bezig bent maar: 'A Landlubber me is!"

 

I'm not taking part in #TalkLikeAPirateDay today. Despite pressure from avast number of people, me hearties not in it.

Bij Crispy Creme krijg je zelfs een gratis donut als je als een piraat praat!

SCHOTLAND BLIJFT

Schotland, het was gisteren de hele dag 'too close too call', mensen, Schotten, durfden niet te gaan slapen.

CNN stichtte verwarring door rond 1 uur Nederlandse tijd te melden dat er een 58% voorsprong voor yes was, NO kreeg 52%. Een enorme winst dus voor de voorstanders van een onafhankelijk Schotland. Maar wacht even, 58 en 52, dat is toch al gauw.... imgur.com/cXgBQ48 Rond twee uur vannacht kwamen de kranten met '99% zekere voorspellingen'. The Guardian meldt om half twee met zekerheid te kunnen stellen dat het NO kamp wint. De eerste regio die met een echte uitslag kwam was Clackmannanshire. Om kwart voor twee tweet de redactie van SKynews: breaking news, er is fraude geconstateerd in Glasgow.

Andy Murray, de wimbledon winnaar ,werd en wordt stevig geklierd om de internetten. De tennisser maakte gisterenmiddag een draai, hij liet weten op het allerlaatst te zijn veranderd van mening en ineens vóór een onafhankelijk Schotland te zijn. Tsja… Je op het laatste moment aansluiten bij het verlizerskamp, dat is natuurlijk niet slim. Duizenden en duizenden hatelijke tweets aan zijn adres vanmorgen. Veel mensen verheugen zich op het eerste optreden van de Schot tijdens het Britse Wimbledon. Boe!

Nieuwe Iphone6!

In Australie hebben mensen dagen op de stoep gelegen voor de nieuwe Iphone6. Eindelijk is ie er dan. De wereldprimeur is voor een jongeman die het ding voor de camera's uit zijn handen laat kletteren.

HARRY POTTER FILOSOFEERT STONED

Harry Potter, aka Daniel Radcliffe, is gesignaleerd in een Amsterdamse coffeeshop, foto als bewijs! 

Nu gingen hele pelotons buitenlandse beroemdheden hem al voor, toch is het nieuws, vooral in Engeland, waar je nog een strafblad kunt krijgen voor het bezit van pretsigaretten gemaakt van Nederwiet.

BLOGGER krijgt zweepslagen

Na al die vrolijkheid, triest nieuws: vandaag krijgt de Saoedische Blogger Raif Badawi, geboren in '84, 1000 zweepslagen. Zijn misdaad: het oprichten van het grootste online forum van Saoedi Arabie.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.