Wat hebben VVD-leider Halbe Zijlstra en Adolf Hitler met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht misschien weinig, maar toch is het op Twitter vandaag het gesprek van de dag.

Aanleiding zijn uitspraken van Halbe Zijlstra in Trouw. In een interview zegt hij dat hij graag extreme religieuze groeperingen wil kunnen verbieden. Want, zo zegt hij:

“Als je kijkt naar wat in sommige islamitische groeperingen geroepen wordt, en je zou daar het woord 'Allah' vervangen door 'Hitler' of 'Stalin' of dat soort types, dan zouden we met z'n allen in totale paniek schieten.”

En die vergelijking met Hitler vinden veel mensen zo raar dat ze daarom zelf op Twitter mensen en dingen met Hitler gaan vergelijken. Te beginnen met Zijlstra uiteraard.

Uiteindelijk ontaardt het na wat vergelijkingen heen en weer, in een hashtag waarbij woorden in liedjes worden vervangen door Adolf Hitler; #replaceasongtitlewithHitler

En dat levert bijzondere titels op:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.