Een buitenkansje op Facebook. In de groep 'Gratis ophalen in Utrecht en omgeving' staat een advertentie voor een gratis vakantie naar Curaçao. De aanbieder schrijft: "Gratis af te halen... All inclusive vakantie naar Curaçao vlucht met KLM. Vertrek morgenochtend. Door omstandigheden met een ziek jong katje die waarschijnlijk FIP heeft gaan wij dus niet meer".

Er zit echter wel een addertje onder het gras. Je moet namelijk Agnes de Koning of Adrianus van Oijen heten. De tickets staan op hun naam. Het is echter maar de vraag of dezelfde naam voldoende is om gebruik te kunnen maken van de tickets, want vaak is ook je paspoortnummer en geboortedatum aan de boeking gekoppeld.

Een gratis annulering zit er voor het stel niet in, laat Agnes weten. 'KLM en Corendon kunnen hier niets aan doen en zo'n geval valt niet onder de verzekering.' En voor het omzetten van de namen zou het te kort dag zijn. Veel mensen laten in de comments weten niet te begrijpen waarom ze het katje niet in laten slapen en alsnog met vakantie gaan, aangezien de kans op overlijden 100% is bij de virusziekte FIP en het niet te behandelen valt.

Monique Sluyter in de fout

Een pijnlijke blunder van model en presentatrice Monique Sluyter gisteren. Op Facebook zette ze een foto van zichzelf met couturier Addy van den Krommenacker met daarbij de tekst: 'Samen met lieve Addy van den Krommenacker - Rust zacht.' Al snel reageerden mensen dat ze waarschijnlijk Frans Molenaar bedoelde, want Addy van den Krommenacker is nog springlevend. De kwalificatie 'dom blondje' viel haar in de comments ook veelvuldig ten deel. Toch duurde het ruim een uur voordat ze het bericht verwijderde. Zonder excuses te maken of haar fout toe te geven.

Op Twitter staken mensen de draak met haar door in haar naam foto's te twitteren, waarin ze haar consequent de verkeerde namen laten noemen van mensen waarmee ze op de foto staat. 'Samen met lieve Hans Kazan' bijvoorbeeld, terwijl er een foto van Monique met Hans Klok wordt gepost. 

Inmiddels heeft Monique laten weten haar excuses te hebben aangeboden aan zowel Addy als de nabestaanden van Frans Molenaar. 'Mijn bericht op Facebook werd per abuis verkeerd geplaatst'. 

Amerikaanse militaire Twitter en YouTube accounts gehackt

De Twitter- en YouTube-accounts van een Amerikaans legeronderdeel zijn gisteren gehackt door een groep die zichzelf 'CyberCaliphate' noemt. Op het account van het US Central Command verschenen berichten dat de 'cyberjihad' doorgaat.

Op de Twitterpagina verschenen persoonlijke gegevens van militairen en militaire informatie over China en Noord-Korea. Het is niet duidelijk of die gegevens kloppen en waar ze vandaan komen. Op de YouTube-pagina stonden propaganda-filmpjes waarin opgeroepen wordt tot jihad. 

Na ruim een half uur werd het Twitter-account geblokkeerd. Even later ging ook het YouTube-kanaal uit de lucht. De FBI en het Ministerie van Defensie onderzoeken de hack van de accounts. 

Medewerkers van het Pentagon noemen de hack van de accounts tegenover NBC gênant, maar zeggen dat de actie geen gevaar vormt voor de Verenigde Staten. 

Twitter en de dood

Kun je wel of niet twitteren over de dood van je man? Die vraag roepen de tweets van Eliza van der Vliet op. Sinds zondagavond twittert ze over de plotselinge dood van haar man.

Zondagavond begint ze nog onwetend te twitteren over een helikopter boven haar huis. Al snel blijkt dat het een traumahelikopter is. Haar man is net weggegaan op de fiets om sigaretten te halen en ze twittert wat later dat ze bezorgd begint te worden omdat hij zijn telefoon niet opneemt. 

Dan komt er een agent bij haar thuis met vreselijk nieuws; het gaat om haar man. En daar stopt het twitteren niet voor haar.

Haar man blijkt te zijn overleden en ze doet verslag van alles wat ze meemaakt. Sommigen vinden het echter confronterend om alles te lezen: van het uitzoeken van een lijkwagen tot de beslissingen over de details van de crematie. 'Twitter is mijn uitlaatklep', stelt ze. 'Ik ben via Twitter altijd heel open geweest over mijn leven en dat zal ik blijven doen'.