Vandaag werd in het Vaticaan een nieuwe cd van Paus Franciscus gepresenteerd. De plaat heet Wake up! Go! Go! Go! Forward (goed afgekeken van WHAM!?) en is bedoeld voor katholieke jongeren.

Er staan allerlei quotes op uit toespraken die de paus de afgelopen tijd heeft gehouden. Om nu te voorkomen dat het een saaie boel wordt, heeft platenlabel Multimedia San Paolo de teksten afgewisseld met muziek, en zeker niet alleen kerkmuziek. Rock, pop, elektronische muziek en gregoriaanse gezangen: alles komt aan bod. Ook de sacrale teksten zijn van eigentijds gearrangeerde muziek voorzien.

De preken en toespraken zijn met name in het Italiaans en Spaans te horen. Er zit een boekje met vertalingen in het Engels bij. De cd is vanaf eind deze maand online te koop of te vinden in uw platenzaak.

 

H&M-site plat door Balmain-collectie

Er was vandaag een ware run gaande op de designercollectie van het exclusieve modehuis Balmain voor H&M. De collectie ging vanochtend om 10.00 uur in de verkoop, zowel in een aantal grote winkels als online. De site liep echter al snel vast en in de nieuwe flagshipstore in Den Haag was de volledige collectie binnen 15 minuten al uitverkocht. Dat ging met veel geren en gedrang, de dwaze dagen van de Bijenkorf waren er niets bij. Online was er ook al snel niks meer te krijgen voor de mensen die het wel lukte op de site te komen.

Al snel bleek waarom: de collectie blijkt massaal opgekocht te zijn door handelaren, die de kleding en schoenen op Martktplaats en eBay hebben gezet voor het veelvoudige van de originele prijs. Om twaalf uur stonden er al meer dan honderden artikelen op Marktplaats. Een woordvoerster laat weten: "Ieder jaar zien we na een half uur de eerste items online verschijnen van designercollecties van de modeketen. Het is een goede graadmeter van wat de meest gewilde kledingstukken of accessoires zijn."

Het Zweedse warenhuis heeft wel geprobeerd dit doorhandelen te voorkomen door mensen slechts 2 exemplaren van elk kledingstuk te laten kopen, maar dat heeft dus niet mogen baten.

Justin Timberlake kan alles, zelfs country zingen

Gisteravond was de uitreiking van de Country Music Awards, de belangrijkste prijzen in de wereld van de country- en westernmuziek. Niemand had dan ook Justin Timberlake op het podium verwacht, omdat die nog nooit een countryplaat heeft uitgebracht. Toch stond hij er en hij zong een duet met Chris Stapleton. En… hij kwam er gewoon mee weg… het is het meest gedeelde moment van de avond.

Is er leven mogelijk op Mars? NASA komt met nieuws

Over een paar uur komt de NASA met belangrijk nieuws over de atmosfeer van Mars. Sinds op de planeet water is ontdekt, heeft de NASA last van ‘marskoorts’. Zo werd er gisteren al een filmpje online gezet waaruit blijkt dat ze bezig zijn met een missie naar Mars. Ze zoeken alleen nog astronauten als voorbereiding op een ruimtereis naar Mars. Ze spreken in het filmpje over de "komende Marsgeneratie die nieuwe hoogten moet bereiken en ons zal helpen met het realiseren van ons doel: voet op de rode planeet te zetten". Wanneer die missie zal plaatsvinden is nog niet bekend, maar wellicht dat ook daar straks meer duidelijkheid over komt.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.