De beloning van de top van de AEX-bedrijven is verder gestegen, zij het gematigd. Uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat verdiensten met krap 1 procent zijn toegenomen tot gemiddeld 5 miljoen euro.

De best betaalde bestuurder van een AEX-bedrijf heet nog steeds Nancy McKinstry. De Amerikaanse topvrouw van informatieconcern Wolters Kluwer ontving vorig jaar ruim 15,6 miljoen euro. Dat is bijna twee ton meer dan een jaar eerder, toen de Amerikaanse ook al de best betaalde topbestuurder van de AEX was. 

In Radio EenVandaag gaan we praten over de salarisverschillen tussen mannen en vrouwen, en daarbij ook de hoeveelheid vrouwen in de top van de zakenwereld. Aan dit gesprek zullen CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mullingen, huis-econoom Amba Zeggen en communicatie-profesional Miranda Kampers. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.