Het waren roerige weken voor commandant der strijdkrachten Tom Middendorp. Door de ramp van vlucht MH17 stond Nederland voor de moeilijkste keuze sinds jaren: gaan we militair ingrijpen of niet?

Dagelijks informeerde Tom Middendorp, als hoogste baas van alle militairen in Nederland, de minister van Defensie en het kabinet over de risico’s van de situatie daar. Vorige week werd de missie in Oost-Oekraïne stilgelegd. Hoe heeft hij de afgelopen tijd ervaren? Kunnen we ooit nog terug om het onderzoek af te ronden?

Afgelopen mei sprak Middendorp nog zijn zorgen uit over de bezuinigingen op defensie. Zo zei hij onder minder “een brullende Leeuw is veel geloofwaardiger als hij ook zijn tanden kan laten zien. We moeten van ons af kunnen bijten als dat nodig is.” Hoe kijkt hij daar nu tegenaan?

Vandaag zit hij bij Radio EenVandaag aan tafel. 

Bekijk onze subsite voor eerdere reportages over de vliegramp in Oekraïne.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.