Tijs (24) stemt op de Piratenpartij:

Waarom ga ik stemmen op een partij die in de peilingen nét op het randje in de Tweede Kamer komt? Omdat het nodig is. Nodig dat er eens iemand kritisch kijkt naar één van de meest fundamentele, maar verwaarloosde onderwerpen van ons dagelijks bestaan.

Alles online

Een gigantisch deel van mijn leven speelt zich op het internet af, waar ik mijn contacten met vrienden onderhoud, mijn nieuws vandaan haal, mijn bank-, belasting- en onderhoudszaken op regel, mijn werk en schoolwerk op uitvoer, en waar jij nu deze column leest omdat je misschien een zwevende kiezer bent of omdat je gewoon eens wil lezen wat een willekeurige persoon voor mening heeft. Internet is zo'n fundamenteel onderdeel van ons leven, en kijk eens hoe de politiek daarmee omgaat. Niet.

Datalekken en privacy

Datalekken zijn aan de orde van de dag en worden collectief genegeerd. Privacy is iets voor aanstellers, en moet altijd wijken voor een zogenaamde schijnveiligheid. Onze telefoons worden afgetapt, onze privézaken gelezen, onze (gevoelige) privé-informatie is nergens veilig vanwege de vele cyberaanvallen, en er is vrijwel niemand die voor durft te stellen om daar eens wat meer aandacht aan te besteden. Dat frustreert mij.

Sceptisch

Voor de sceptici: Eén zetel kan wel degelijk verschil maken. Kijk eens naar het enorme succes van "die andere one-issue-partij", de PVDD. Ik heb hoop dat met Dirk Poot in de Kamer, we eindelijk eens naar het internet gaan kijken op de volwassen manier die het verdient!

BEN JE TUSSEN DE 12 EN 24 JAAR OUD EN WIL JIJ OOK JE MENING GEVEN OVER ACTUELE ONDERWERPEN? MELD JE DAN HIER AAN VOOR HET 1V JONGERENPANEL VAN EENVANDAAG.