De ontsnapte tbs'er W. Schippers is dinsdagavond aangehouden in Amsterdam, ,in verband met de moord op een bejaarde man'. Dat heeft justitie woensdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. We spreken hierover met LPF-Kamerlid Eerdmans, die het aftreden eist van minister Donner van Justitie.

Het slachtoffer lag in de kajuit van het motorbootje. Over zijn identiteit heeft de politie nog niets meegedeeld. Justitie in Amsterdam zei eerder wel dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.Schippers verbleef in de tbs-kliniek Veldzicht in het Overijsselse Balkbrug. De rechtbank in Amsterdam legde hem in 1990 de tbs-maatregel op, voor onder meer een zedendelict. Hij was vorige week dinsdag op begeleid verlof voor familiebezoek in Eindhoven. Op de terugweg ontsnapte hij op het station in Utrecht aan zijn begeleiders.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.