De Nederlandse staat is deels verantwoordelijk gesteld voor de dood van bijna 350 mannen in Srebrenica. Dat was de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag in een zaak die door 6000 nabestaanden van de slachtoffers is aangespannen. Dat is vandaag in het nieuws.De staat zal een schadevergoeding moeten betalen aan de slachtoffers.

Deze uitspraak kan zomaar gevolgen hebben voor toekomstige Nederlandse missies, want krijgen nabestaanden van slachtoffers in bijvoorbeeld Mali nu ook meer kans op een financiële schadevergoeding? Daarover is VVD defensie- en buitenlandwoordvoerder Han ten Broeke te gast. “Een verstrekkende uitspraak”, zo typeert Ten Broeke de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag. En met politiek commentator Kees Boonman en Gijs Rademaker van het

EenVandaag Opiniepanel bespreken we de laatste peilingen van het panel. Ook zijn de achterbannen van D66 en de ChristenUnie gevraagd over hoe zij een kabinet zien met beide partijen erin. Dan gaat het natuurlijk over euthanasie en abortus.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.