Iedere maandag bespreken we het laatste sportnieuws met Mart Smeets. Vandaag kijken we terug op dit weekend. Wat hebben de aanslagen in Parijs voor gevolgen gehad op de sportwereld?

Komt het EK voetbal in gevaar?

Het EK voetbal volgend jaar in Frankrijk moet niet in gevaar komen. Dat zegt Jacques Lambert, het hoofd van het organiserend comité, zaterdag naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. ''Je afvragen of Euro 2016 moet worden afgeblazen is precies wat de terroristen willen'', verklaarde Lambert tegenover de Franse radiozender RTL zijn standpunt over het EK.

''Het dreigingsniveau ging omhoog in januari na de aanslagen op onder meer Charlie Hebdo. Het is nu nog hoger. We zullen zorgen dat het toernooi wordt gespeeld in de veiligste omstandigheden."

Lambert benadrukt dat supporters in het stadion niet hoeven te vrezen voor aanslagen. "De beveiliging van de stadions is in orde, het risico is groter op straat, waar mensen spontaan bijeen komen."

Parijs werd vrijdag getroffen door een reeks aanslagen. Zelfmoordterroristen hadden het onder meer gemunt op het Stade de France, waar Frankrijk een oefeninterland speelde tegen Duitsland.

In dat stadion worden de openingswedstrijd en de finale van het EK gespeeld.

Schaatsen

De Amerikaanse Heather Richardson heeft zaterdag het wereldrecord op de 1000 meter bij de vrouwen aangescherpt tijdens de wereldbekerwedstrijden in Calgary.

Brittany Bowe heeft bij de wereldbeker schaatsen in Calgary het wereldrecord op de 1500 meter op haar naam gebracht. De Amerikaanse rijdster eindigde op de Olympic Oval in een tijd van 1.51,59. Daarmee was de wereldkampioene op dit nummer sneller dan de oude toptijd van de Canadese Cindy Klassen, die tien jaar geleden in Salt Lake City in 1.51,79 finishte.