Iedere woensdag bespreken we het laatste sportnieuws met Mart Smeets.

Met natuurlijk aandacht voor de Russische dopingaffaire in de atletiek. Kunnen we de komende tijd meer van dergelijke onthullingen over andere sporten en andere landen verwachten?

Lance Armstrong

Over dopingzondaar Lance Armstrong verschijnt volgende week een film: The Program, gebaseerd op het boek Seven Deadly Sins van de Schotse journalist David Walsh. Walsh heeft jarenlang jacht gemaakt op Armstrong. EenVandaag keek naar de film met Huib Kloosterhuis, directeur van de Koninklijke Nederlandse WielerUnie. Kloosterhuis lijdt aan kanker, hij stuurde Armstrong een mail en werd door hem uitgenodigd. Volgens Kloosterhuis is de tijd aangebroken om na te gaan denken over een rehabilitatie van Armstrong.

Ajax

Bij Ajax is het weer ouderwets onrustig. Hoofd van de jeugdopleiding Wim Jonk vecht zijn ontslag aan, directeur spelersbeleid Marc Overmars is in opspraak omdat hij het bouwbedrijf van zijn zwager aan een opdracht bij Ajax geholpen zou hebben. En dan staat er vrijdag nog een aandeelhoudersvergadering op het programma. Mogen we spreken van een bestuurlijke chaos?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.