We bespreken het sportnieuws van dit weekend met commentator Mart Smeets.

Zondag leed het Nederlands elftal opnieuw een dramatische nederlaag in de EK-kwalificatie. Tegen Turkije ging Oranje met 3-0 onderuit. De kansen op een EK-ticket zijn nog niet volledig verkeken, maar het wordt nu wel heel lastig om een plek te bemachtigen op het Europese eindtoernooi in 2016. We hebben plaatsing niet meer in eigen hand. Hoe heeft het zo mis kunnen gaan in een jaar tijd? En wat zegt het over het topsportklimaat in Nederland?

Dafne Schippers liep dit weekeinde de 100 meter in een niet bepaald uitverkocht Olympisch Stadion in Amsterdam. Slechts een paar duizend man kwam de kampioene aanmoedigen. Ook op Schiphol werd ze na haar wereldprestatie op de WK atletiek vooral opgewacht door journalisten. Krijgen onze topsporters de waardering die ze verdienen?

De Vuelta a España is aan de laatste week bezig en 'onze' Tom Dumoulin maakt nog steeds kans op de eindzege. Hoe schat Mart zijn kansen in?

In Kroatië is het EK basketbal bezig. Nederland won zaterdag nipt van Georgië, maar verloor gisteren van Macedonië. Wat zijn de vooruitzichten om de poulefase te overleven?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.