Vandaag bespreken we het sportnieuws van dit weekend met commentator Mart Smeets.

Wielrennen: De Eneco Tour is gewonnen door de Belg Tim Wellens, voor de tweede achtereenvolgende keer. Waarom is Wellens bij het grote publiek niet bekend? En nemen we deze nationale ronde in Nederland wel serieus genoeg?

Golf: Het US PGA championship, de laatste major van het jaar, is vannacht gewonnen door de Australiër Jason Day. Amerikaan Jordan Spieth werd tweede. Hij heeft twee majors gewonnen dit jaar en bij de andere twee werd hij tweede. Hij lost Rory McIlroy daarmee af als nummer 1 van de wereld. Wat betekent deze troonswisseling voor de sport?

Atletiek: Wereldatletiekbond IAAF krijgt een nieuwe voorzitter. Het gaat tussen de voormalige tsaar van het polsstokhoogspringen Sergei Bubka en Sebastian Coe, die in de jaren tachtig heerste op de 800 en 1500 meter hardlopen. Zijn zij geschikte kandidaten? En kunnen ze het vermeende dopinggebruik in de atletiek voortvarend aanpakken?

Voetbal: Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards trapte gisteren een krat met bidons omver toen hij werd gewisseld voor Michiel Kramer in de wedstrijd tegen SC Cambuur. Later verklaarde hij dat dit kwam doordat hij nog gefrustreerd was over een kans die hij kort daarvoor had gemist. Een begrijpelijke reactie?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.