Twitter, Facebook, Hyves: het gebruik van sociale netwerksites heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Voor veel middelbare scholieren is het inmiddels heel normaal geworden zich online vergaand te uiten, soms met verstrekkende gevolgen.

Uit onderzoek van het 1V Jongerenpanel van EenVandaag blijkt dat een op de vier leerlingen via sociale media contact heeft met hun docenten. Zestig procent vindt dat er regels moeten komen over wat een docent wel en niet mag zeggen op Facebook, Hyves of Twitter.

Sommige scholen hebben intussen een dergelijke ‘code’ geschreven: regels waar docenten en leerlingen zich aan moeten houden als ze contact hebben via sociale media. Andere scholen worstelen nog met deze regels. Wat doe je als een leerling een docent via Twitter uitscheld? EenVandaag ging in gesprek met leerlingen en docenten. Hoe gaan zij om met sociale media op hun school?

Het 1V Jongerenpanel van EenVandaag ondervroeg 1600 middelbare scholieren, in samenwerking met Scholieren.com. Vanavond de uitslag: vinden de leerlingen dat er regels moeten komen voor het gebruik van sociale media? Bekijk hier de uitslag van het onderzoek.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.