Zeventien jaar geleden ontvluchtte hij Homs. De stad waar hij opgroeide, vlak naast het klooster van de Nederlandse pater Frans van der Lugt. Die bruggenbouwer was voor hem een held. In Nederland wil hij zich in zetten voor het bouwen van bruggen.

'De oorlog moet uit hun hoofd', zegt hij over Syriërs. Het is voor hem een missie. Ooit kwam hij zelf aan in Nederland met een hoofd vol nare ervaringen. Acht maanden hielden ontvoerders hem in gijzeling. Toen hij vrijkwam was de toestand in Syrië voor hem niet langer houdbaar. Hij vluchtte in de hoop familie in Zweden te kunnen bereiken.

Tot daar is hij nooit gekomen. Hij belandde zonder vrienden en familie hier, maar wist zich er doorheen te slaan. Met hulp van kerk en nieuwe vrienden en hij leerde hier zijn vrouw kennen, kreeg een baan en stichtte een gezin. Nu wil hij iets terug doen en de afgelopen drie jaar is hij zich actief gaan inzetten voor migranten.

Hij snapt de culturele verschillen, spreekt de taal. Er is nog veel nodig ziet hij om de komst van al die nieuwe mensen tot een succes te maken. Met Dutch Migrant Intregration Teams wil hij daaraan bijdragen. Een beetje in de geest van pater Frans.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.