De Russen zijn een ruimteschip kwijt. Het is een onbemand ruimteschip, type Progress. Het schip zou onderweg moeten zijn naar het internationale ruimtestation met voorraden. Zes minuten na de lancering gisteren werd het stil.

Twitteraars met ruimtefascinatie gingen op zoek, keken radarbeelden maar vonden niets. Waarschijnlijk is het ruimteschip teruggevallen naar de aarde en boven Siberië in de atmosfeer verbrand. Maar dat moet nog bevestigd worden door de Russen. 

Tegenwoordig heeft elke raket en elke module een eigen Twitteraccount. En elke astro- of kosmonaut natuurlijk. Ook vanuit het ISS wordt lustig getwitterd. En dus  weten we dankzij sociale media dat er voorlopig genoeg te eten aan boord is van het ruimtestation. 

Het is nogal wat namelijk: 2,6 ton. Dat is grofweg het gewicht van drie fiat Panda’s, eten en drinken en andere spullen komt niet aan. Ook dankzij sociale media weten we precies wat er aan boord was van het vrachtschip: 710 kilo brandstof, 420 liter water, 52 kilo zuurstof maar ook: onderdelen voor het toilet.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.