We moeten met zijn allen minder vlees eten. Dat zou niet alleen beter zijn voor onze gezondheid, maar ook voor het milieu. Dat schrijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een rapport dat vandaag is verschenen.

Dieren zijn verantwoordelijk voor de helft van de uitstoot van alle broeikasgassen. Om de uitstoot te verlagen moeten mensen minder verspillend, minder milieubelastend en gezonder eten. Het RIVM roept de overheid op om beleid door te voeren om duurzaam eten te bevorderen. Adviezen als het doorvoeren van een hogere btw-heffing of het heffen van accijns kunnen de consumptie van vlees verminderen.

In Radio EenVandaag een gesprek met vegetariër en lid van de Partij voor de Dieren Ewald Engelen. Hij is voorstander van de adviezen van het RIVM. Ook een gesprek met topchef Pierre Wind. Hij legt uit waarom een mals stukje vlees zo aantrekkelijk is voor veel mensen. Onze verslaggever gaat op bezoek bij het beste vleesrestaurant van 2016.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.