'Pak hun paspoorten af!' Dat zegt Ignazio Marino, de burgemeester van Rome in een reactie op het geweld van feyenoordsupporters in zijn stad.

De rellen van woensdag en donderdag houden Italië bezig. 'Il Barbari'... zo noemde de grootste sportkrant van het land, La Gazetta dello Sport, de groep die voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord - AS Roma tekeer ging in het centrum van Rome. Daarbij raakte onder meer de beroemde Bernini fontein beschadigd, doordat er bierflesjes op werden gegooid.  

De Italiaanse premier Renzi eist excuses van Feyenoord als club, maar directeur Eric Gudde zegt geen verantwoordelijkheid af te hoeven leggen voor wat zelfbenoemde supporters buiten het stadion doen.

In Radio EenVandaag Jurriaan van Wessem, correspondent in Zuid-Europa en voetbalkenner. Waarom gaat het bij Feyenoord zo vaak mis? En waarom raakt dit Italië in het hart. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.